Det är ett välkänt faktum att musik påverkar människor på en djupt emotionell nivå. Att höra en viss låt kan både lugna och uppröra, vilket dels dels har med den egna musiksmaken att göra och dels med vilka associationer låten ger. Ett minne från flera årtionden sedan kan plötsligt dyka upp om en melodi du inte hört på länge spelas på radion, precis som en doft eller en smak.

Vid tider av kris så kan musik fungera mycket tröstande av just den här anledningen. Det kan handla om sorg vid en skilsmässa, ett dödsfall eller ändrade livsförhållanden, och under karantäntider streamar folk lugnare musik än vid fester. Vid en begravning är tröst viktigare än någonsin och om du väljer att anlita lova begravningsbyrå så kommer du att kunna få hjälp med att anordna en vacker, stillsam och respektfull ceremoni med musik som passar tillfället.

Vilken musik som passar bäst under ett sorgearbete kan vara mycket individuellt, men i de allra flesta fallen så är hoppfulla sånger särskilt lindrande. Att associera till fina minnen och glädjestunder och att se framåt är upplyftande, och ger styrka åt den som är ledsen. Vid en begravning är det också fint att spela den bortgångnes favoritlåtar då det hyllar dennes personlighet och liv, och det kan röra sig om många olika genrer.

Author